• DOMOV
  • O NAS
  • INTERVJUJI
  • KARIERA
  • MODA
    • Modni namigi po vzoru Barbare Žgalin
    • Modni nasveti Anastasije Kajba
    • Atraktivno o poslovni modi
  • BODI FIT
    • Zdrava
    • Aktivna
    • Odkrij Slovenijo
      • #VELIKA PLANINA
      • #Divje jezero
      • #Tolminska korita
    • Tradicionalne slovenske jedi
      • Spomladanski kodrasti Smoothie
      • T’MINSKA FRIKA – tradicionalna tolminska jed
  • BODI SVOJA
  • ZANIMIVO IN UPORABNO
Uspešna si
  • DOMOV
  • O NAS
  • INTERVJUJI
  • KARIERA
  • MODA
    • Modni namigi po vzoru Barbare Žgalin
    • Modni nasveti Anastasije Kajba
    • Atraktivno o poslovni modi
  • BODI FIT
    • Zdrava
    • Aktivna
    • Odkrij Slovenijo
      • #VELIKA PLANINA
      • #Divje jezero
      • #Tolminska korita
    • Tradicionalne slovenske jedi
      • Spomladanski kodrasti Smoothie
      • T’MINSKA FRIKA – tradicionalna tolminska jed
  • BODI SVOJA
  • ZANIMIVO IN UPORABNO
Home  /  INTERVJUJI  /  Ana Žontar Kristanc I. Del

Ana Žontar Kristanc I. Del

Intervju z Ano Žontar Kristanc

Kulinarični užitki v Anini kuhinji 

V Anini kuhinji se kuha z dušo in telesom, je prostor, kjer kulinarična domišljija nima meja. Zagotovo ste že vsaj kakšen recept povzele iz njene bogate kulinarične zakladnice. Ana Žontar Kristanc z veseljem ustvarja prehranske novitete in odlično zadovoljuje naše brbončice.

Svojo kuharsko pot je že pričela leta 2010 s pisanjem osebnega kuharskega bloga, medijsko je postala razpoznavna z lastno kuharsko oddajo, izdala je več serij knjižnih kuharskih uspešnic, avtorica videoreceptov, njen prenovljen blog Anina kuhinja, ki ga najdeš na https://www.aninakuhinja.si/ pa kar prekipeva od vedno novih kulinaričnih domislic.
Osebni slogan: »Sledi svojim sanjam.« 😉

Ana, medijsko ste zelo razpoznavna po številnih svojih kulinaričnih dosežkih. Kako pa vi doživljate svoj lasten uspeh?

Uspeh mi pomeni dejstvo, da je moja služba pravzaprav zrasla iz mojega hobija in v mojih očeh ni zares prava služba, saj v njej izjemno uživam.

Svojo karierno pot ste začeli že pred 11-imi leti, iz čiste strasti do svojega dela – začeli ste ustvarjati vsebine za svoj kulinarični blog Ljubezni polna skleda. Kaj vas je popeljalo na to karierno pot?

Nikoli nisem mislila da bo moja ljubezen do hrane in kuhanja, kdajkoli lahko predstavljala moj glavni prihodek. Zdi se mi, da je moja strast do kulinarike bila tista, zaradi katere so me drugi ljudje začutili in moja zgodba je po več letih pisanja in ustvarjanja za blog prerasla v kuharsko oddajo in potem v kuharico in nadaljnje v mojo osebno znamko Anina kuhinja, ki drži spletne platforme in kar lepo število kuharic, priročnik in dve kulinarično naravnani pravljici.

Kaj pa vas pri vašem kulinaričnem ustvarjanju za blog Anina kuhinja najbolj veseli?

Najraje imam ustvarjalni & kreativni del.. kjer puščam prosto pot lastni domišljiji. Torej razmišljanje o ustvarjanju, dejansko kuhanje in seveda del, ko svoje jedi jem. Enako rada pišem za splet, kjer lahko direktno komuniciram z mojimi sledilci, nadvse me veseli ustvarjanje kuharic, ki so res moji srčni projekti.

Na poti do uspeha ste že prehodili dolgo karierno pot, zagotovo ste se na njej soočali z različnimi izzivi … bi o tem povedali kaj več?

Uf , bilo jih je kar nekaj, ampak se mi vsi ne zdijo primerni za izpostavljanje. Vsekakor pa bi lahko omenila tega, da se nobena stvar ne zgodi kar takoj. Sama sem blog pisala 4 leta preden so se mi odprla vrata do oddaje in moja znamka je potrebovala 2 leti, da je zanjo izvedelo veliko ljudi. Nič se ne zgodi v trenutku, nič se ne zgodi čez noč … zato menim, da je najbolj pomembna vztrajnost in zaupanje samega v sebe ter v lastno ustvarjanje.

Nadvse radi kuhate, med drugim pa na vašem blogu zasledimo tudi vaše ostale aktivnosti: ste zelo odprti tudi za različne kulinarične brainstorming delavnice. Katerim dejavnostim znotraj ustvarjanja vsebin za blog posvečate največ časa?

Največ časa posvečam spletnemu ustvarjanje različnih vsebin, tudi delavnic, izobraževanj in veliko časa namenim komunikaciji z ljudmi, ki me na strani Anina kuhinja, Facebooku, Instagramu in Youtube spremljajo. Potem pa gre veliko časa tudi za ustvarjanje kuharic in priročnikov. Na koncu pa sledijo ideje in priprave za kuhanje v oddajo Dobro jutro, pa razni šovi, dogodki …

Kaj vas ob vašem delu najbolj motivira?

Nimam težav z motivacijo, saj je moje delo res moja strast. Obožujem vse povezano s kulinariko in tako se z veseljem »spravim k ustvarjanju« in je pravzaprav moje delo ves čas prisotno v mojem življenju.

Ste avtorica več kuharskih knjižnih uspešnic, vodili ste svojo kuharsko oddajo, imate zelo obiskan blog. Kaj je ob vseh številnih uspehih razlog vašemu nenehnemu izpopolnjevanju?

Hvala. Se trudim delati dobro in mislim da je tukaj razlog kar takšen kot po večini povsod drugje – trening trening trening. Veliko let ustvarjanja. Vsaka oseba z leti postaja vedno boljša. Vsak dan se naučim nekaj novega in lahko rečem, da sem v svojih 10 letih odkar se ukvarjam s kulinariko moje znanje zelo izboljšala. Pa naj bo to pri samem kuhanju, pisanju, ustvarjanju, okraševanju jedi …

fotografije : osebni arhiv Ane Žontar Kristanc

se nadaljuje,…

Share on

About Author

Andreja

Previous Article
T’MINSKA FRIKA – tradicionalna tolminska jed
Next Article
Ana Žontar Kristanc II. Del

Categories

  • AKTIVNA
  • BODI FIT
  • INTERVJUJI
  • KARIERA
  • MODA
  • ZANIMIVO IN UPORABNO
  • Zdrava

Prijava na e-novičke

Bodite obveščeni ob novih objavah. Prijavite se na e-novice:

 

Loading

Zadnji prispevki

  • NAGRADNA IGRA April 10, 2021
  • Intervju z Zvezdano Lubej II. del April 8, 2021
  • Intervju z Zvezdano Lubej I. del April 1, 2021
  • INTERVJU z Matejo Njivar March 16, 2021

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Bodite obveščeni ob novih objavah. Prijavite se na e-novice:

 

Loading

O NAS

Uspešna.si je spletni karierni kotiček namenjen sodobni ženski 21. stoletja. Nagovarja fatalno žensko, ki zraven vsakodnevnih aktivnosti ohranja željo in vizijo po osebnem ter kariernem napredku   in s tem ustvarja svojo unique Success Story.
Preberi več

Follow on Instagram

© 2020. Uspešna.si | Piškotki | oblikovanje in urejanje www.vibral.si



Hvala, ker ste obiskali našo spletno stran in nas berete 🙂

Če želite biti obveščeni ob novih objavah se prijavite na naše e-novičke:

 

Loading