Jesenski užitki & romantični kostanj

Kostanj je na prvi pogled skromen mali rjavi orešček, vendar je še veliko več: poln vitaminov, mineralov in kakovostnih beljakovin, ki pripomorejo k našemu dobremu počutju. Je odličnega okusa in iz njega lahko pripravimo različne jedi z romantičnim pridihom. 🙂
Poleg tega, pa ga je prijetno in zabavno nabirati.
Ker ima zdravilno moč je razpoznan tudi v zdravilstvu, zanj je značilno:
Jesen je najboljši čas, da okrepimo telo pred zimo, zato je kostanj prava izbira, saj ima tudi močno grelno moč.
Njegova dodana vrednost pa je, da se jih le redko lotimo sami, saj nam ob hladnih jesenskih večerih, v prijetni družbi ob kozarčku dobrega vina, ogreje dušo in telo.
Beseda kostanj pričara tako toplo reakcijo v ljudeh in jim velikokrat prikliče tople spomine na otroštvo ali na počitnice pri dedkih, babicah ali kje v tujini, ko so se sprehajali po ulicah in jedli pečen kostanj.
Pečen ali kuhan je klasičen in enostaven način uživanja. Lahko pa iz njega pripravimo še številne dobrote, tako sladke kot slane.
Za vas smo izbrskale dva okusna recepta – sprejmite izziv in preizkusite same 🙂
1.del
Avtor: Margerita Simčič
…Preberite katera dva recepta smo vam izbrskale v nadaljevanju II.dela