• DOMOV
  • O NAS
  • INTERVJUJI
  • KARIERA
  • MODA
    • Modni namigi po vzoru Barbare Žgalin
    • Modni nasveti Anastasije Kajba
    • Atraktivno o poslovni modi
  • BODI FIT
    • Zdrava
    • Aktivna
    • Odkrij Slovenijo
      • #VELIKA PLANINA
      • #Divje jezero
      • #Tolminska korita
    • Tradicionalne slovenske jedi
      • Spomladanski kodrasti Smoothie
      • T’MINSKA FRIKA – tradicionalna tolminska jed
  • BODI SVOJA
  • ZANIMIVO IN UPORABNO
Uspešna si
  • DOMOV
  • O NAS
  • INTERVJUJI
  • KARIERA
  • MODA
    • Modni namigi po vzoru Barbare Žgalin
    • Modni nasveti Anastasije Kajba
    • Atraktivno o poslovni modi
  • BODI FIT
    • Zdrava
    • Aktivna
    • Odkrij Slovenijo
      • #VELIKA PLANINA
      • #Divje jezero
      • #Tolminska korita
    • Tradicionalne slovenske jedi
      • Spomladanski kodrasti Smoothie
      • T’MINSKA FRIKA – tradicionalna tolminska jed
  • BODI SVOJA
  • ZANIMIVO IN UPORABNO
Home  /  BODI FIT • Zdrava  /  Kostanjevi kulinarični užitki II.del

Kostanjevi kulinarični užitki II.del

KOSTANJEV PIRE

Je osnova številnih kostanjevih jedi. Lahko pripravimo sladkega ali slanega.
Če ga zamrznemo, si ga lahko privoščimo tudi pozimi, ko ga v naravi ne bo
več mogoče dobiti.

SLADKI KOSTANJEV PIRE (tudi za vegane):

SESTAVINE
– Pol kg kostanja
– 100 ml mandljevega mleka
– 3 žlice kokosovega sladkorja
– Po želji: stepena smetana, temna čokolada, sadni pire (npr.
kakijev)

PRIPRAVA
– Kostanj prelijemo z vročo vodo in ko zavre, ga na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut– Pustimo ga v vroči vodi in ga pri lupljenju iz vode jemljemo enega po enega (odstranimo lupino in spodnjo rjavo kožico)
– V blenderju zmiksamo olupljen kostanj, mandljevo mleko in sladkor. Nekaj nadrobljenega kostanja prihranimo za okras. Miksanje zaključimo, ko ne opazimo več koščkov kostanja
– S kostanjevim pirejem napolnimo servirne kozarčke in posujemo z nadrobljenim kostanjem
– Ponudimo ohlajeno, po želji dodamo še: stepeno smetano ali temno čokolado ali sadnim pire 

KOSTANJEVA MARMELADA:

SESTAVINE
– 1kg surovih olupljenih kostanjev
– 500 g agavinega sirupa
– 1 jabolko
– 1 žlica cimeta
– 2 kozarca vode

PRIPRAVA

  • Jabolko in kostanj olupimo in sesekljamo
  • Damo v posodo skupaj z vodo in agavinim sirupom
  • Kuhamo na nizkem ognju, dokler se ne zgosti

Jesen prinaša s sabo številne dobrote, zato sprejmite darove, ki vam jih ponuja narava … Svoj čas lahko namenite ustvarjalnosti in razvajanju brbončic svojih najdražjih v harmonični atmosferi doma. Naj zadiši po ljubezni, toplini in predanosti.

Avtor: Margerita Simčič

Share on

About Author

Andreja

Previous Article
Intervju z Uršo Drofenik
Next Article
Kako uspešno pričeti dan?

Categories

  • AKTIVNA
  • BODI FIT
  • INTERVJUJI
  • KARIERA
  • MODA
  • ZANIMIVO IN UPORABNO
  • Zdrava

Prijava na e-novičke

Bodite obveščeni ob novih objavah. Prijavite se na e-novice:

 

Loading

Zadnji prispevki

  • Oranžni vitaminski napitek February 28, 2021
  • Intervju s Sonjo Vavken February 23, 2021
  • Intervju z dr. Leo Imširagić II. del February 15, 2021
  • Intervju z dr. Leo Imširagić I. del February 12, 2021

PRIJAVA NA E-NOVIČKE

Bodite obveščeni ob novih objavah. Prijavite se na e-novice:

 

Loading

O NAS

Uspešna.si je spletni karierni kotiček namenjen sodobni ženski 21. stoletja. Nagovarja fatalno žensko, ki zraven vsakodnevnih aktivnosti ohranja željo in vizijo po osebnem ter kariernem napredku   in s tem ustvarja svojo unique Success Story.
Preberi več

Follow on Instagram

© 2020. Uspešna.si | Piškotki | oblikovanje in urejanje www.vibral.si



Hvala, ker ste obiskali našo spletno stran in nas berete 🙂

Če želite biti obveščeni ob novih objavah se prijavite na naše e-novičke:

 

Loading