Je osnova številnih kostanjevih jedi. Lahko pripravimo sladkega ali slanega.
Če ga zamrznemo, si ga lahko privoščimo tudi pozimi, ko ga v naravi ne bo
več mogoče dobiti.
SESTAVINE
– Pol kg kostanja
– 100 ml mandljevega mleka
– 3 žlice kokosovega sladkorja
– Po želji: stepena smetana, temna čokolada, sadni pire (npr.
kakijev)
PRIPRAVA
– Kostanj prelijemo z vročo vodo in ko zavre, ga na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut– Pustimo ga v vroči vodi in ga pri lupljenju iz vode jemljemo enega po enega (odstranimo lupino in spodnjo rjavo kožico)
– V blenderju zmiksamo olupljen kostanj, mandljevo mleko in sladkor. Nekaj nadrobljenega kostanja prihranimo za okras. Miksanje zaključimo, ko ne opazimo več koščkov kostanja
– S kostanjevim pirejem napolnimo servirne kozarčke in posujemo z nadrobljenim kostanjem
– Ponudimo ohlajeno, po želji dodamo še: stepeno smetano ali temno čokolado ali sadnim pire
SESTAVINE
– 1kg surovih olupljenih kostanjev
– 500 g agavinega sirupa
– 1 jabolko
– 1 žlica cimeta
– 2 kozarca vode
PRIPRAVA
Jesen prinaša s sabo številne dobrote, zato sprejmite darove, ki vam jih ponuja narava … Svoj čas lahko namenite ustvarjalnosti in razvajanju brbončic svojih najdražjih v harmonični atmosferi doma. Naj zadiši po ljubezni, toplini in predanosti.
Avtor: Margerita Simčič
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja dobre uporabniške izkušnje. Med drugim uporabljamo tudi piškotke za spremljanje anonimne statistike obiska na spletni stran, da lahko upravljalci strani vidimo katere vsebine vas najbolj zanimajo in so najbolj brane.
Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje uporablja obvezne piškotke, ki so nujni za delovanje strani in jih ni mogoče izklopiti.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Spletna stran uporablja Google Analytics za spremljanje anonimne statistike obiska spletne strani. Predlagamo, da pustite piškotek omogočen, da vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!
Obvestilo o tem katere piškotke uporablja ta spletna stran si lahko ogledate na strani piškotki.