Kostanjevi kulinarični užitki II.del

Je osnova številnih kostanjevih jedi. Lahko pripravimo sladkega ali slanega.
Če ga zamrznemo, si ga lahko privoščimo tudi pozimi, ko ga v naravi ne bo
več mogoče dobiti.
SESTAVINE
– Pol kg kostanja
– 100 ml mandljevega mleka
– 3 žlice kokosovega sladkorja
– Po želji: stepena smetana, temna čokolada, sadni pire (npr.
kakijev)
PRIPRAVA
– Kostanj prelijemo z vročo vodo in ko zavre, ga na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut– Pustimo ga v vroči vodi in ga pri lupljenju iz vode jemljemo enega po enega (odstranimo lupino in spodnjo rjavo kožico)
– V blenderju zmiksamo olupljen kostanj, mandljevo mleko in sladkor. Nekaj nadrobljenega kostanja prihranimo za okras. Miksanje zaključimo, ko ne opazimo več koščkov kostanja
– S kostanjevim pirejem napolnimo servirne kozarčke in posujemo z nadrobljenim kostanjem
– Ponudimo ohlajeno, po želji dodamo še: stepeno smetano ali temno čokolado ali sadnim pire
SESTAVINE
– 1kg surovih olupljenih kostanjev
– 500 g agavinega sirupa
– 1 jabolko
– 1 žlica cimeta
– 2 kozarca vode
PRIPRAVA
Jesen prinaša s sabo številne dobrote, zato sprejmite darove, ki vam jih ponuja narava … Svoj čas lahko namenite ustvarjalnosti in razvajanju brbončic svojih najdražjih v harmonični atmosferi doma. Naj zadiši po ljubezni, toplini in predanosti.
Avtor: Margerita Simčič